|

ДЕРКОСКИ ГО НЕМА, ДИК НЕ МОЖЕ ДА СЕ СОСТАНЕ

Колегите на претседателот на ДИК Оливер Деркоски, го бараат за да продолжи ревидирањето на роковникот за одржувањето на изборите по одлуката на претседателот Стево Пендаровски да не ја продолжува вонредната состојба.  

Познато е дека денеска во ДИК не дошле претставникот на ВМРО-ДПМНЕ, Деркоски, и претставничката на ДУИ, Дитмире Шеху, која е и потпретседател на ДИК. Деркоски не одговара на телефонските повици.

На седницата што се одржа во петокот Деркоски изјави дека ДИК е секогаш подготвена за организација на изборите во законски определените рокови.Слични Објави