ДИМИТРОВ: ЈАС СУМ СИН НА ДЕТЕ БЕГАЛЕЦ

//

“– Јас сум син на дете бегалец од Егејска Македонија, сум растел со приказните за трагедијата од граѓанската војна во Грција, но чиста ми е душата, правиме добар договор, вртиме страница во историјата, се жртвуваме поединечно за доброто на земјата и на Балканот!“

Емоционален говор на министерот Димитров кој прочита и кратко писмо од својот татко во собранието.

Претходна статија

ВО ЖИВО ОД ПРОТЕСТИТЕ ПРЕД СОБРАНИЕ

Следна статија

КОМИСИЈАТА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА ДАДЕ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА EВРОAТЛАНСКА МАКЕДОНИЈА

Најново од Вести