|

Досега попишани вкупно 618.120 лица

Вкупно 618 120 лица, 191 839 домаќинства и 257 099 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 192 827 лица.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септември.Слични Објави