|

ЕГИПЕТ ИСПРАТИ АМБУЛАНТНИ ВОЗИЛА ВО ГАЗА ДА ПРЕНЕСАТ РАНЕТИ

Египет испрати 10 амбулантни возила во Газа денеска за да пренесат ранети од израелските бомбардирања за лекување во египетски болници, соопштија медицински и безбедносни извори.

Амбулантните возила влегоа во Газа преку преминот Рафах, кој инаку е затворен пет дена за време на празникот и викендот и треба да биде повторно отворен в понеделник.

Уште пет амбуланти се распоредени за подоцна да влезат во Газа и подготвени се три египетски болници да обезбедат третман, наведоа изворите и локалните здравствени власти.

Слични Објави