| |

ФИЛИПЧЕ: ВО ГРАДИНКА И ВО УЧИЛИШТЕ ТРЕБА ДА СЕ ПРИМААТ САМО ВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА

-Категорично и енергично ќе стоиме на ставот дека децата во градинка и во училиште треба да се примаат само вакцинирани, бидејќи никој нема право да го загрозува здравјето на останатите деца и да влијае на сите фактори кои влијаат на јавното здравје, заради тоа што децата се нашата иднина, а ние сакаме здрави деца, вели министерот Венко Филипче, додавајќи дека сериозно високиот процент невакцинирани деца е резултат на силно изразените антивакцинални кампањи. Повеќе на следниот линк.Слични Објави