|

Ковачевски: Со Пендаровски имаме план за членство на Македонија во ЕУ до 2030 година

Ние нудиме јасен план и визија за тоа како и до кога, односно до 2030 година Северна Македонија да стане земја членка на ЕУ, наспроти нашите политички конкуренти ВМРО – ДПМНЕ и нивниот претседателски кандидат Гордана Силјановска кој немаат ниту план, ниту визија, ниту одлучност ниту волја да тоа го направат, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски денека во изјава за медиумите.

Колку е значајно што донесовме тешки одлуки во однос на влегувањето во НАТО се гледа токму денес во време кога на сите страни во светот беснеат воени конфликти. Тоа е овозможено од СДСМ, од коалиционите парнртери, и секако од одлуките кои ги донесовме. Така и ќе продолжиме ние сме гаранти за таа сигурност, безбедност и за јасна визија на државата, додаде тој.

-Од друга страна ги гледаме ветувањата кои ги дава опозицијата, ти не се ништо различни од она што го даваа на локланите избори, дури и кампањата им е иста. Исто како што ја шетаа градоначалничката на Скопје, Арсовска вечејќи дека таа ќе биде решението за Скопје, дека Скопје ќе стане најчиста метропола со електрични автобуси, со средени улици и тротоари, денес гледаме дека Скопје е најзагадениот и највалканиот град не само во регионот и пошироко. Тоа се оечкувањата кои може да ги очекуваме и од претседателскиот кандидат на ВМРО – ДПМНЕ. Со оглед на тоа и ветувањата кои ги даваат практично немаат никаков план, мерки кои би ги спровеле туку се празни ветувањата исто како што се случуваше во Скопје, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски.Слични Објави