| |

ЛОНДОН: РОЧИШТЕТО ЗА ЕКСТРАДИЦИЈАТА НА АСАНЖ ОДЛОЖЕНО ЗА ВО СЕПТЕМВРИ

Расправата за екстрадицијата на основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж, во САД ќе продолжи во септември, откако беше одложена во април, поради ширењето на новиот коронавирус.

Судијката Ванеса Бараитсер се согласи со одложувањето во септември поради пандемијата.
Следното рочиште требаше да се одржи на 18 мај и беше планирано да трае три недели.

Првично, беа направени обиди да се најде нов датум во јули, но на крајот беше решено да се пролонгира до септември.

Слични Објави