МАКЕДОНСКА БЕРЗА И ЦЕНТРАЛНИОТ ДЕПОЗИТАР ЗА ХАРТИИ ОД ВРЕДНОСТ ДОНИРАА 1.000.000 ДЕНАРИ ЗА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

/

Македонска берза АД Скопје и Централниот депозитар за хартии од вредност АД Скопје донесоа одлука за донација на наменската сметка на Министерството за здравство на Република Македонија, пренесува Канал 5.

Во вкупен износ од 1.000.000 денари за соочување со настанатите состојби поврзани со вирусит Ковид-19.– Со оглед на тоа што актуелната борба за надминување на оваа криза подразбира колективна солидарност и одговорност, на овој начин двете институции, како општествено одговорни компании, даваат поддршка на македонските здравствени институции на коишто паѓа главниот товар во справувањето со кризата, соопштуваат од Македонска берза.Претходна статија

ТРАМП БЕЗ МАСКА ВО ФАБРИКА ЗА ИЗРАБОТКА НА МАСКИ, ПРЕЧЕКАН СО ПЕСНАТА „LIVE AND LET DIE“

Следна статија

СКОПЈЕ ПРВ ДЕН БЕЗ ЗАБОЛЕН ОД КОВИД-19, ДВАЈЦА ПОЧИНАТИ И 13 НОВИ СЛУЧАИ

Најново од Вести