МАЛО ГРАДЧЕ ВО ЖАРИШТЕТО НА КОРОНАВИРУСОТ ВО ИТАЛИЈА НЕМА НИТУ ЕДЕН ЗАБОЛЕН

/

Малото италијанско гратче Ферера Ербононе, сместено на 50 километри од центарот на Милано во кое има околу 1.100 жители, е единственото место во земјата каде досега нема потврдено ниту едно заразено лице со новиот коронавирус.

Поради овој факт научници од Институтот Мондини, кои веќе се наоѓаат во гратчето имаат намера да пронајдат објаснување на „отпорноста“ на мештаните на коронавирусот.

Според една хипотеза локалните жители на Ферера Ербононе развиле антитела способни да ги штитат од коронавирусот. Ако научниците го потврдат тоа, крвната плазма со такви антитела би можела да помогне во развој на вакцина.Претходна статија

П. КОЛЕВ: СДСМ И ДПМНЕ ЗАСРАМЕТЕ СЕ И СКРИЈТЕ СЕ

Следна статија

РУСКИ ЕПИДЕМИОЛОЗИ: НЕ КОРИСТЕТЕ АНТИВИРУСНИ ЛЕКОВИ

Најново од Вести