MАНУ СЕ ЈАВИ: ПРОГНОЗИРААТ ДЕКА ПИКОТ ЌЕ БИДЕ ВО КРАЈОТ НА МАЈ

/

Максималниот број на инфицирани од коронавирус во земјава се очекува да се случи во почеток на мај со околу 1.100 заразени.

Ова е резултатот од примената на еден епидемиолошки модел од научниот тим МАНУ во обид да помогнат во предвидувањето можни сценарија за текот на заразата во нашата земја.Проекцијата е дел од текстот на проф. д-р Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ, објавен од Fakulteti.mk, и таа е пооптимистичка во споредба со предвидувањата на здравствените власти дека врвот на епидемијата ќе се случи кон крајот на април со околу 2 000 заразени.

Претходна статија

НОВОРОДЕНЧИЊА НА ТАЈЛАНД ДОБИЈА ВИЗИРИ ЗА ДА СЕ ЗАШТИТАТ ОД ИНФЕКЦИЈА

Следна статија

ВКУПНО 10 ПОЛИЦАЈЦИ СЕ ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНА ВИРУС

Најново од Вести