|

МИОА И ХУАВЕИ ГИ ИСПРАЌААТ НАЈДОБРИТЕ ПЕТ ИКТ СТУДЕНТИ НА СТУДИСКА ПОСЕТА ВО КИНА

Компанијата Хуавеи во соработка со Министерството за информатичко општество и администрација, во рамки на програмата „Huawei Seeds for the Future”, на петте најдобри студенти во областа на информатичките технологии и телекомуникации им овозможува студиска посета во Кина.

На доделувањето на ваучерите ќе присуствуваат и обраќање ќе имаат министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, главниот извршен директор на Хуавеи во Македонија Марин Тинчев, и амбасадорката на Народна Република Кина во Македонија Jин Лисјен.Слични Објави