Мислите дека сте мажи ако ја тепате својата сопруга?

Сакам да се обратам до мажите кои ги тепаат своите сопруги!!!
Мислете сте мажи, ако ја тепате вашата сопруга?Мислете сте мажи, па ќе покажете сила на жена?Дали тоа ве прави среќни, да ги гледате вашите сопруги како патат?Дали ве прави среќни да си го видите вашето дело?Сакам да кажам следново, да ги гледате сопругите модри. И тоа ли е вашата машкост? Не, вие не можете да се наречете мажи, туку ГОЛЕМИ ГОВЕДА, па ќе покажат сила на жена. Ова важи само за оние мажи кои покажуваат сила на жена, другите нека не се пронаоѓаат тука на пишаново.
Секоја втора жена доживува насилство, а тоа мора да се пријави на време, на жените се обратувам сега. Да драги дами, морате да се борите за себе и вашите деца. Пријавете насилство не сте должни никој да ве тепа и уништува. А МАЖИ, може да се наречат оние мажи кои ги сакат своите жени ги штитат како сестри, ги сакаат како нивните мајки, е тогаш може да се наречете мажи, во спротивно вие не сте мажи туку бедници кои немаат ништо човечно во нивните души. Доколку постои проблем не може да се реши постои развод и пријатно со здравје…
Иако жените се важи но вие не можете да бидете сопственици на нивното тело…
Што сакам да кажам?значи никој не е должен да го трпи вашето мачење, секогаш бев и сум на страна на жените и ќе биде така секогаш.Таа е сопруга која ве чека да си дојдете дома, се грижи за вашите деца, иако таа е заморна некогаш, знае и жената да заплаче, но таа упорно работи се грижи за куќата, за децата, за вас, оди на работа се труди и таа да допринесе. И мора жената да биде сакана и почитувана, понашајте се кон жените како што заслужуваат а не кон вашите швалерки глумите џелталмени а вашите жени ги тепате, затоа што вие мислите сте главен маж во куќата па ќе покажете сила на жена. Ова е бедно и банално… Кон швалерката како џелталмени, а кон жените како ѕверови. За мене сите мажи кои покажуваат сила на жени, на девојчиња, тоа не може да се нарече маж, туку големо ГОВЕДО.

Автор: Слаѓана Тасевска

Слични Објави