| |

Н.ДИМОВ: НЕ САКАМЕ МАКЕДОНИЈА ДА ГИ ПОВТОРИ НАШИТЕ ГРЕШКИ НА ПАТОТ КОН ЕУ

Бугарскиот министер за екологија и води Нено Димов изјави дека Бугарија сака да и помогне на Македонија по патот кон ЕУ со цел Скопје да не ги направи грешките што ги допуштила Софија. Димов е дециден дека екологијата е битен сегмент за квалитетот на животот на граѓаните.

Димов и нашиот министер за животна средина Садула Дураку потпишаа споразум за соработка во областа на животната средина и водата.

Бугарскиот министер изрази надеж дека Македонија ќе ги почне преговорите со ЕУ во предвидениот рок во јуни 2019 г.Слични Објави