НАЈДОБРИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА ИНТРОВЕРТИ

Наспроти популарното верување, не сите интроверти се срамежливи, социјално непријатни и едвај „испуштаат“ по 2-3 зборови. Всушност, некои од нив можат да се пофалат со одлични вештини и да формираат одлични пријателски односи, иако претпочитаат да не вложуваат толку многу енергија во социјалната интеракција или едноставно претпочитаат повеќе време за одмор и полнење на батериите.

Вистината е дека сите ние различно ги толкуваме работите во животот во зависност од нашето опкружување. Како и екстровертите, и интровертите можат да се прилагодат на различни работни места, иако не секогаш се чувствуваат како дома. Затоа тие се посоодветни за кариера која нуди висок степен на независност и автономија.

Сметководител
Сметководителите не се познати како весели личности и веројатно нема да видите меѓу карактеристиките кои се бараат за работник сметководител да се бара личност со висока комуникација и позитивен став. Ова е она што го прави сметководството идеален пат во кариерата за луѓето кои претпочитаат да работат сами.

Архитект
Додека архитектите треба да се состанат со клиенти и други професионални индустрии, поголемиот дел од нивното време поминува во независна работа на планирање и дизајнирање на згради. Ова е одличен избор за кариера за луѓе кои сакаат да ја користат својата креативност, фокус и вештини за решавање проблеми.

Графички дизајнер
Овој тип на современи уметници работат самостојно дома, понекогаш во студио, а други се наоѓаат во рекламни агенции опкружени со други луѓе со креативно размислување. Која опција и да ја изберете, можноста за работа со вашата фантазија и раце е примамлива.

Уредник
Уредниците се врската помеѓу писателот и читателот. Често работат сами и од удобноста на сопствениот дом, тие анализираат текстови за квалитет, јасност, конзистентност и граматика. Страста за детали и точност е неопходна за оваа активност.Инженер
Во моментов, инженерите се многу барани и овие работни места обично се многу платени. Одлично е што и интровертните и екстровертите можат да напредуваат во инженерството.

Психолог
Емпатијата и вештините за слушање се вообичаени меѓу интровертите, кои често се чувствителни и грижливи индивидуи.

Писател
Пишувањето, без разлика дали е уметничко или деловно, е одличен пат во кариерата за интровертите. Писателите ги оставаат своите зборови да зборуваат за нив, и ова е занает кој најдобро се води сам.

Извор: Мисли

Претходна статија

ЕВЕ КОЛКУ ДОЛГО МОЖЕМЕ ДА БИДЕМЕ ВО БЛИЗИНА НА ЗАРАЗЕН БЕЗ ДА ДОБИЕМЕ КОРОНАВИРУС

Следна статија

(ВИДЕО) МОМЕНТОТ КОГА НЕ МОЖЕШ ДА ГО ПРИФАТИШ ПОРАЗОТ

Најново од Магазин

(Видео) Мајор од ОЗНА од кратовското село Филиповци раскажува за времето после 6 април 1941 г.: Германците дојдоа и си заминаа, Бугарите не вршеа убиства и малтретирања, партизаните ги знаевме како шумкари

„Населението кај нас нема претрпено многу страдање после 6 април 1941 година. Германците дојдоа во Македонија,