НЕЗАВИСЕН: ЗАЕВ И ЦИПРАС ЌЕ БИДАТ НОМИНИРАНИ ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР

Добитничката на Нобеловата награда за мир во 2015 година, Тунижанката Уидед Бушамауи, утре официјално ќе поднесе номинација – следната Нобелова награда за мир да им биде доделена на премиерите на Македонија и Грција, Зоран Заев и Алексис Ципрас. Нејзиниот предлог ќе биде претставен на церемонијата што утре (18.12) во 11 часот ќе се одржи на Првиот приватен универзитет – ФОН, каде во март годинава Бушамауи ја доби титулата почесен професор (professor honoris causa). (Целиот напис прочитајте го овде)

Слични Објави