ПАРИЗ СЕ ЗАТВОРА ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ ПОРАДИ КОВИД-19

//

Едномесечното затворање стапи на сила во Париз и други француски региони денеска, бидејќи државата се обидува да го сузбие третиот бран на коронавирус-инфекции. Секој трети од 67 милиони луѓе во Франција е под влијание на построгите мерки. Но, ова затворање ќе биде поблаго од претходните затворања.

Во 16-те административни региони, сите дуќани што не се потребни престануваат да работат, но книжарниците и продавниците за музички инструменти можат да продолжат да работат. Учениците можат да одат на училиште. На луѓето им е дозволено да се движат, но само во радиус од 10 километри од местото на живеење.

Ситуацијата во поширокиот регион во Париз е особено загрижувачка. Пациенти беа префрлени во болници во други делови на земјата поради недоволно легла во одделите за интензивна нега.Бројот на нови инфекции на 100.000 жители за една недела се искачи на 450 во поширокиот регион во Париз.

Претходна статија

ЗАЕВ ЗА СЛОВЕНЕЧКИ ВЕСНИК: ОХРИДСКИОТ ДОГОВОР Е ОДРАЗ НА ПОЛИТИКИТЕ КОИШТО ГРАДАТ МОСТОВИ, А НЕ ГИ РУШАТ

Следна статија

ВМРО-ДПМНЕ: ЗАЕВ ВЕДНАШ ДА ГО СТОПИРА ПОПИСОТ ТАКА ЌЕ СТОПИРА СМРТ НА 2400 ЛУЃЕ ПОРАДИ КОВИД

Најново од Вести

Заев и Бочварски на патот Пробиштип-Крупиште: Изградбата и рехабилитацијата на патиштата е приоритет заради поврзување на регионите и за побрз економски развој

Голем број инфраструктурни проекти се изведуваат со засилено темпо и да ги испочитуваат роковите за исполнување