| |

Почина храбриот и скромен наш брат и соборец Миле Ацев Јованоски

Ноќеска во 67-мата година од животот, нашите редови ги напушти храбриот, скромен и тивок наш брат и соборец Миле Ацев Јованоски од селото Алинци, прилепско.

Кончината на бај Миле, остава огромна празнина и представува голема загуба за бугарското дело во Македонија.

Миле Ацев Јованоски е роден на 22 јули 1955 г. во селото Алинци, прилепско. Целиот свој живот го посвети на афирмацијата на бугарштината во Македонија. Тој беше еден храбар и добар македонски Бугарин, кој безгранично ја сакаше Бугарија.

Нека неговата скромност и посветеност бидат пример за сите нас, кои остануваме овде, за да го продолжиме и неговото дело. Си замина еден добар човек, кој ги заслужил сите убави зборови, кажани во негова чест!

Бог да го прости Миле Ацев Јованоски! Ќе го спомнуваме секогаш со добро!
Редакцијата на порталот Трибуна искажува длабоко сочувство на сите роднини и пријатели на бај Миле, за огромната загуба! Господ нека ја прими до себе неговата напатена и добра душа!

Слични Објави