ПОРАДИ НЕНОСЕЊЕ НА МАСКА КАЗНЕТИ 628 ЛИЦА

Во текот на изминатото деноноќие, по однос на мерката за носење заштитна маска како превенција од ширење на коронавирусот, регистрирани се 628 прекршоци, информираат од МВР.

Министерството воедно апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид-19.