Раководствата на македонските, бугарските и албанските железници на состанок за Коридор број 8

//

Паневропскиот транспортен коридор број 8 ќе биде во фокусот на трилатералниот состанок на раководствата на бугарската Национална компанија „Железнична инфраструктура“, Македонски железници – Инфраструктура и компанијата Албански железници, јавува БНР.

Настанот е продолжение на Самитот „Три мориња“ и ќе ги претстави стратегиите на трите компании за имплементација на еден од десетте паневропски коридори за транспорт – оној што го поврзува Јадранското море со Црното Море преку Албанија, Северна Македонија и Бугарија.

Се очекува да биде потпишан и трилатерален договор за соработка и изградба на железничкатата врска меѓу Јадранското и Црното море.Претходна статија

Подготовки за Галичката свадба која ќе се одржи овој викенд

Следна статија

Јанушев за обвинението за двокатните автобуси: Oва е политички монтиран случај

Најново од Вести