This Hubble Space Telescope image represents the largest, most comprehensive "history book" of galaxies in the universe.The image, a combination of nearly 7,500 separate Hubble exposures, represents 16 years' worth of observations.The ambitious endeavor, called the Hubble Legacy Field, includes several Hubble deep-field surveys, including the eXtreme Deep Field (XDF), the deepest view of the universe. The wavelength range stretches from ultraviolet to near-infrared light, capturing all the features of galaxy assembly over time.The image mosaic presents a wide portrait of the distant universe and contains roughly 265,000 galaxies. They stretch back through 13.3 billion years of time to just 500 million years after the universe's birth in the big bang. The tiny, faint, most distant galaxies in the image are similar to the seedling villages from which today's great galaxy star-cities grew. The faintest and farthest galaxies are just one ten-billionth the brightness of what the human eye can see.The wider view contains 100 times as many galaxies as in the Hubble Ultra Deep Field, taken in 2004. The new portrait, a mosaic of multiple snapshots, covers almost the width of the full Moon. Lying in this region is the XDF, which penetrated deeper into space than this legacy field view. However, the XDF field covers less than one-tenth of the full Moon's diameter.

ТЕСТ: ПРВОТО НЕШТО ШТО ЌЕ ГО ВИДИТЕ НА СЛИКАТА ОТКРИВА ШТО ВИ ПРЕЧИ ДА ЉУБИТЕ

/

Брадест човек
Ако најпрво видовте брадест човек, тоа значи дека вашите претходни проблеми во љубовта ве спречуваат повторно да сакате. Вие секоја неуспешна врска ја гледате како важна лекција за учење. Иако ова е точно, премногу сте се „заглавиле“ во некои лекции, па се плашите да ризикувате. Не секоја љубов предизвикува болка. Ако сакате да имате стабилен и долгорочен однос, треба да го отворите срцето за љубов и да научите да ризикувате.

Две птици
Ако прво видовте две птици, вашите нереални очекувања ве спречуваат да уживате во љубовта. Се разбира, сите имаме некои принципи и очекувања, но не треба да претерувате затоа што никој не е совршен. Ако сте премногу фокусирани на идеалното, ќе пропуштите многу можности да ја пронајдете вистинската љубов во реалноста.

Планини
Ако најпрво видовте планини, тоа значи дека се плашите од емоционална блискост. Ако сакате да ја запознаете љубовта мора да знаете дека треба почесто да им дозволувате пристап на луѓето во вашето срце. Во минатото сте биле повредени толку лошо што се плашите од љубовта и сте станале премногу сомнителни. Нормално е да се плашите и да не брзате, но ако сакате да доживеете вистинска љубов, ќе мора да ја разгорите вашата душа.

Претходна статија

(ВИДЕО) ОНА КОГА ДЕЧКО ТИ РАБОТИ А ТЕБЕ ТИ Е ЕПТЕН ДОСАДНО :)

Следна статија

(ВИДЕО): КОКОШКАТА СО НЕВЕРОЈАТЕН ТАЛЕНТ

Најново од Љубовни приказни