|

„Вања – прости ни, не можеме, не знаеме како да се поздравиме“: проштални зборови од училиштето „Песталоци“

На службениот влез на училиштето Јохан Хајнрих – Песталоци каде учеше 14-годишната Вања е отворена книга на жалост за сите граѓани кои сакаат да и оддадат почит.

Матичното училиште на трагично загинатото девојче со статус и на социјалните мрежи:

„Наставниците не умеат да ја решат оваа задача, Вања. Прости ни, не можеме, не знаеме како да се поздравиме“,“ е наведено во напишаното.

„Нека ти биде светол патот кон вечноста! Твојата насмевка и искрена душа засекогаш ќе останат во нашите срца. Со неизмерна болка и љубов, твоите наставници и соученици, најмила Вања!“, се прошталните зборови од училиштето во кое учеше 14-годишната Вања.

Слични Објави