|

Потресна проштална порака на вдовицата на Навални: „Не знам како да живеам без тебе“

Денес во Москва беше погребан Алексеј Навални, неодамна починатиот лидер на руската опозиција.

Западните медиуми јавуваат дека неговата вдовица Јулија не беше на погребот бидејќи е во странство и речиси сигурно би била уапсена по нејзиното пристигнување во Русија.

Откако Навални беше погребан, Јулија Навална објави потресна проштална порака и видео на социјалната мрежа „Икс“, поранешен Твитер.

„Не знам како да живеам без тебе, не знам дали можам да издржам“

„Ти благодарам за 26 години апсолутна среќа. Да, дури и во последните три години среќа. За љубовта, што секогаш ме поддржуваше, што ме насмеа дури и од затвор, затоа што секогаш мислеше на мене.

Не знам како да живеам без тебе, но ќе се обидам да те направам среќен поради мене и горд на мене. Не знам дали можам да се снајдам или не, но ќе се обидам.

Сигурно ќе се сретнеме еден ден. Имам толку многу нераскажани приказни за тебе, и имам толку многу песни зачувани за тебе на мојот телефон, глупави и смешни. Да бидам искрена, ужасни песни, но тие се за нас, и навистина сакав да ги слушнеш. И навистина сакав да гледам како ги слушаш, се насмевнуваш и потоа ме гушкаш.

Те сакам засекогаш. Почивај во мир.”

Слични Објави