ВЛАДА: ПРИЈАВЕТЕ НЕПОЧИТУВАЊЕ НА АНТИ-КОРОНА МЕРКИТЕ

//

Владата и Инспекцискиот совет отворија посебни телефонски броеви и и-мејлови и апелираат до граѓаните да ги пријавуваат неправилностите и непочитувањето на владините мерки и препораки за спречување на ширењето на заразата со коронавирусот.

Пријавувањето на телефонските броеви е бесплатно:

Државан инспекторат за труд / poplaki@dit.gov.mk / 151 31

Државен пазарен инспекторат nepravilnosti@dpi.gov.mk / 191

Државен санитарен и здравствен инспекторат / prijavi.dszi@gmail.com / 0800 255 55Агенција за храна и ветеринарство / sin@fva.gov.mk / 0800 3 2222

Државен инспекторат за транспорт / prijavi@dti.gov.mk

Агенција за лекови и медицински средства / prijavi@malmed.gov.mk

Претходна статија

НАЈАВИ ЗА ЕКОНОМСКИ МЕРКИ – БЕЗБРОЈ, РЕАЛИЗАЦИЈА „МАЛО СУТРА“!

Следна статија

НОВИ 24 СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА

Најново од Вести