|

ВО 10 МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ НЕМА НИТУ ЕДЕН ЗАБОЛЕН ОД КОРОНАВИРУС

Според последните информации на Министерството за здравство на Република Македонија постојат градови во земјава, каде што нема регистрирани пациенти со новиот коронавирус.

На број се десеттина, а станува збор за: Неготино, Кратово, Пробиштип, Дојран, Свети Николе, Кичево, Берово, Виница, Делчево, Пехчево.

Министерството веќе ги објави последните официјални информации за денеска 8 април и од нив станува јасно дека:

617 лица се заболени, 35 се излечени, а 29 го загубиле животот,Слични Објави