|

Во водите на Охридско езеро пронајдена рачна бомба

На 17.08.2022 во СВР Охрид е пријавено дека во 06.00 часот водите на Охридско езеро, на околу 10 метри од плажата „Св.Наум“, покрај пристаништето, била пронајдена рачна бомба од постар временски период.

Бомбата е безбедно подигната од пиротехничари од Дирекцијата за заштита и спасување за понатамошна постапка.

Слични Објави