ЗАЕВ: НИКАКО НЕ СМЕЕМЕ ДА ИСПРАТИМЕ ПОРАКА ДЕКА ЗА НАС, ОСВЕН ЕУ, ПОСТОИ ДРУГО РЕШЕНИЕ

-Патот кон членството, низ преговорите, низ поглавјата е, всушност, тоа што нам ни треба – европеизација дома. Некој ќе рече дека не ни треба ЕУ за да се европеизираме, ама не е така. Ни треба во голем дел и тоа најдобро се гледа низ примерот на источноевропските земји. И на нив можело да се каже дека не им требала ЕУ за да се европеизираат, ама изодувањето на европскиот пат бил усовршување, чекирање на поглавјата од „акито“, адаптирање на законодавството на ЕУ и европските пракси, потенцираше Заев во гостувањето во емисијата „Трилинг“ на ТВ 24, пренесува Денешен весник.

loading...

Целиот напис прочитајте го овде.loading...