| |

ЗАЕВ СЕ ЗАКАНИ ДЕКА ЌЕ РУШИ ДИВОГРАДБИ ВО ОХРИД НО НЕ КАЖА КОГА

Премиерот Заев индирекно му се закани на Нефи Усеини дека ќе ги руши дивоградбите во Охрид, но не кажа кога. Дивоградбите треба да се срушат затоа што се „дивоградби“ и не можат да се легализираат по закон. Треба да се срушат, екстра причина на УНЕСКО. Заев ја информира јавноста дека разговарал со градоначалникот на Охрид, Константин Георгиевски и му кажал дека очекува да се постапи согласно со законот. Заев истакна дека може да се стигне и до одземање на надлежностите ако не се постапи соодветно по закон.
Премиерот го повика Нефи Усеини да си ги отстрани дивоградбите што немаат никаков основ за легализација.

Потсетуваме дека за време на локалните избори токму Нефи Усеини беше во постојан контакт со високи функционери на СДСМ и помогна кандидатот на владејачката партија Константин Георгиевски да стане градоначалник на Охрид.Слични Објави