ЗАЕВ: СОЗДАДОВМЕ РЕАЛНА, СИЛНА ЕКОНОМИЈА

//

Премиерот Зоран Заев на денешната прес-конференција говореше за економијата во Македонија во последните две години. Тој истакна дека економијата се движи во вистински правец.

– Создадовме реална, силна економија. Направивме се за да ја оттргнеме економијата од бизнисот. Ревизијата на СТО е уште еден доказ дека економските политики на Владата даваат резултат. Оваа, 2019, навистина ќе биде година на економијата – изјави на прес-конференција премиерот Заев.

– Со посветена работа успеавме да ги стабилизираме економските текови и состојби. Компаниите растат и се развиваат, расте нивната конкурентност, се зголемуваат бруто-инвестициите, а прогрес бележи и градежништвото – истакна премиерот.

Претходна статија

ЗАЕВ НАЈАВИ ИНВЕСТИЦИСКИ ЦИКЛУС ОД 5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Следна статија

ОЗНАЧУВАЊЕ НА АЛБАНСКИОТ ДЕЛ ОД ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО КАКО КУЛТУРНО СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Најново од Вести