АКО НЕ МЕ ИЗБИРАШ СЕКОЈ ДЕН, ЗНАЧИ ДЕКА НЕ СИ СПРЕМЕН ДА САКАШ!

/

Јас не сум личноста да бидам со тебе, ако тоа е само опција. Јас сум приоритет. Не избор, туку прв избор. Ја давам љубовта што очекувам да ми се врати во еднаква мерка. Ако тоа не е така, не ја гледам смислата на врската.

Ако сакате да ме имаш, треба да ме избираш секој ден повторно или треба да ме пуштиш. И знам дека нема да биде лесно. Всушност тоа веројатно ќе биде тешко.

Ќе има денови кога нема да се сакаме еден со друг. Ќе има денови кога ќе мислиш дека да ме сакаш и да ме прифатиш е исто како да се качуваш на планина.

Ќе има денови кога нема да сакаш да ме сакаш, а јас ќе очекувам да ме сакаш. Затоа што мора да ме избереш дури и во тешките времиња.

Или ќе ми дозволиш да најдам некој кој нема да ме остави на половина пат во битката.Не можам да ветам дека ќе бидам жена од твоите соништа секој ден, или дека ќе ни биде лесно секој ден и деновите ќе поминуваат без напор.

Ако не си спремен да ме избереш, знаци дека не си спремен да сакаш.

Изборот е едноставен.

Или ме избирај секој ден или пушти ме засекогаш.

Претходна статија

ИДЕИ КАКО ВАШИТЕ НОКТИ ДА ИЗГЛЕДААТ УНИКАТНО ОВАА ПРОЛЕТ (ГАЛЕРИЈА)

Следна статија

(ВИДЕО) КАКО ДА ГО ПРОСЛАВИТЕ 1-ВИ МАЈ :)

Најново од Љубовни приказни