АНА МАРИЈА АТАНАСОВСКА ОД СКОПСКАТА ГИМНАЗИЈА „РАДЕ ЈОВЧЕВСКИ-КОРЧАГИН“ ОСВОИ СРЕБРЕН МЕДАЛ НА СВЕТСКИОТ НАТПРЕВАР MICROSOFT OFFICE SPECIALISTS

/

Ана Марија Атанасовска од скопската гимназија „Раде Јовчевски-Корчагин“ освои сребрен медал на светскиот натпревар Microsoft Office Specialists што се одржа во Њујорк – пренесува „Факултети.мк“.

Првите три места на напреварот ги освоија претставници на земјите од нашиот регион – трето место беше претствникот на Босна и Херцеговина, а прво – натпреварувачот од Грција

Нашиот тим го предводеше менторката Жаклина Прекиќ, професорка во скопската гимназија.Претходна статија

ДЕСКОСКА: ВМРО-ДПМНЕ БАРА СЈО ДА ГО НЕМА

Следна статија

Д-Р И. НИКОЛОВ ОД ВМРО-ДПМНЕ ЈА НАРЕКУВА ИЗГРАДБАТА НА НОВИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НАЈГОЛЕМ ГРАБЕЖ ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА

Најново од Вести