АНГЕЛ ДИМИТРОВ: АКО НЕМА ПОЛИТИЧКА ВОЛЈА ВО МАКЕДОНИЈА НЕМА ДА ИМА БРЗО РЕШЕНИЕ НА ОТВОРЕНИТЕ ПРАШАЊА ВО КОМИСИЈАТА

„Зборовите на премиерот Заев, кои предизвикаа извесна надеж дека има нов поглед кон минатото, можност да се излезе од непријатната состојба за двете земји, наидоа на сериозни критики дури и од членовите на заедничката комисија“, рече проф. Ангел Димитров, копретседавач. на Заедничката бугарско-македонска историска комисија, во емисијата на БНТ „Уште од денот“. Според него, ова е сигнал дека историчарите ќе се соочат со интензивна и не многу продуктивна работа.

loading...loading...