АПЕЛАЦИЈА ЈА УКИНА ПРЕСУДАТА ЗА ПОТКУП НА ПОРАНЕШНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА КАВАДАРЦИ

//

Апелациониот суд Скопје ја укина пресудата со која поранешниот кавадаречки градоначалник Александар Панов беше осуден за поткуп при избори и гласање. Со пресуда на Основен суд Кавадарци во август минатата година, Александар Панов беше осуден на два месеца затвор за кривично дело поткуп при избори и гласање. За ова дело предвидена е парична казна или казна затвор до една година, појасни тогаш судијата доктор Лазар Нанев. 

Претходна статија

ВМРО-ДПМНЕ: ПРЕСУДАТА ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА ЗОРАН ЗАЕВ ОД СЕКАКВА ВИНА ЗА СЛУЧАЈОТ „ПОТКУП“ Е ЦРН ДЕН ЗА МАКЕДОНСКОТО СУДСТВО

Следна статија

ВТОР ДЕЛ ОД КУРСОТ ЗА УЕФА А ДИПЛОМА ЗА ТРЕНЕРИ НА ГОЛМАНИ

Најново од Вести