| |

АВСТРИЈА ЌЕ ГО БЛОКИРА ДОГОВОРОТ ЗА ИМЕТО, АКО ЕУ НЕ ГИ ПРЕКИНЕ ПРЕГОВОРИТЕ СО ТУРЦИЈА

Австрија се закани дека ќе го саботира договорот за името меѓу Македонија и Грција, соопшти грчкиот медиум Прототема повикувајќи се на извештај објавен во британскиот весник Телеграф. Целта на Виена е да ја натера ЕУ да ги прекине преговорите за членство на Турција во заедницата.Брисел добил уверување дека Виена дека канцеларот Курц е готов да го блокира македонско-грчкиот договор, ако ЕУ не го затвори прашањето за влезот на Турција во ЕУ.Слични Објави