АВСТРИСКИ МИНИСТЕР: СТАНУВА ЗБОР ЗА ЈАСЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД

Австрискиот министер за внатрешни работи Карл Нехамер ги окарактеризира нападите во Виена како терористички.

loading...

„Станува збор за јасен терористички напад“, рекол Карл Нехамер, додавајќи дека имало повеќе напаѓачи и дека се тешко наоружани.

Како што објави министерството за внатрешни работи, повеќе напади започнале околу 20 часот на шест места во центарот на Виена меѓу другото и пред синагога а у нив учестувавле десетина напаѓачи, од кои некои се уште се во бегство.loading...

За телевизијата „ОРФ“ Нехамер кажал дека се работело за повеќе напаѓачи кои отвориле оган на шест локации близу централната виенска синагога.