Б. ДИМИТРОВСКА: ДАЛИ ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ПРЕКУ СОВЕТНИК ВО ВЛАДАТА ИМ СЕ ЗАКАНУВА НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ?!

/

Spase Dodevski советникот на Заев со закани кон мене СПАСЕ НЕ МЕ ПЛАШИШ ‼️‼️Советник во кабинетот на Заев-неповратниот премиер, советникот токму за лицата со попреченост во Владата, во улога на курирче, ми пренесе,, поздрав”од Венко Филипче..ова како закана да го сватам? океј Спасе, јас тужба на Тричковски, а Филипче на мене.. дил??“, напиша на својот личен facebook профил Бранкица Димитровска, претседателка на невладината организација „Хендикеп Плус“ и активист за правата на лицата со попреченост.

Повиканиот во постот на Димитровска, Спасе Додевски инаку е национален координатор за имплементација на Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост и советник на премиерот за образование, социјална и здравствена заштита и институционален систем за лицата со попреченост.

Во коментар под постот на Димитровска, Додевски негира дека и се заканува и тврди дека ја „повикува на конструктивност“.

Претходна статија

АВСТРИЈА: НАПАД НА АЗИЈЦИТЕ ПОРАДИ СТРАВ ОД КОРОНАВИРУС

Следна статија

ГДУ: ФАНТОМСКИТЕ АДМИНИСТРАТИВЦИ СЀ УШТЕ ЗЕМААТ ДРЖАВНА ПЛАТА

Најново од Вести