| |

„БНТ го претставува“ Никола Анастасов во филмот „Сончевото дете на бугарскиот театар и кино“

На 27 септември, среда, од 21:00 часот на Бугарската национална телевизија ќе го емитува филмот „Сончевото дете на бугарскиот театар и кино“, посветен на саканиот од многу генерации Бугари, актер Никола Анастасов .
Филмот на режисерот Димитар Шарков и снимателот Пламен Герасимов ги следи најамблематичните моменти од животот и кариерата на Никола Анастасов. Пред камерата на Бугарската национална телевизија своите спомени ги раскажуваат актерите Теодор Елмазов, Крстјо Лафазанов, Љубомир Нејков, Марија Касимова-Моасе, Ина Шкарова, проф. д-р Пламен Марков, Славчо Пеев, Владлен Александров и други.

Која беше првата „средба“ на Никола Анастасов со театарот, зошто отиде кај министерката за култура, што го натера сам да ја посети лудницата – ова се само дел од возбудливите приказни што гледачите ќе ги видат во документарниот филм „Сончевото дете на бугарскиот театар и кино“ од серијата „БНТ Презентира“ на БНТ 1.Слични Објави