|

Бојмацалиев: Во декември и јануари постигнавме рекорден број од над 170.000 граѓани, кои биле фотографирани за патни исправи

Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев, заедно со државната секретарка Магдалена Несторовска, ги посетија управните служби на МВР кои се наоѓаат во зградата на Македонска телевизија, со цел увид во процесот на замена на личните документи на граѓаните.

Од страна на раководството на Одделот за граѓански работи во зградата на МТВ, Бојмацалиев беше информиран за процесот на промена на личните документи на граѓаните.

„Ако ги земеме месеците декември 2023 и јануари 2024 во однос на процесот на промена на патните исправи на граѓаните вкупната бројка изнесува 176.159, што е четирикратно зголемување споредбено со истиот период од два месеци од 2023, 2022 и 2021 година, кога таа бројка месечно не надминувала 24.000.

Со тоа можам слободно да констатирам дека е постигнат рекорден број во овие два месеца”, рече Бојмацалиев.

Во оваа прилика дополнителниот заменик министер Бојмацалиев потсети на исплатената дополнителна плата на вработените вклучени во процесот на промена на личните документи, кои неуморно и посветено работат за време на викенди и празници, за што уште еднаш упати благодарност до колегите.

Слични Објави