| |

БРАЈОВИЌ ЧИЈ КУРИР БИЛ ТАТКОТО НА ГОРДАНА СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА НАРЕДИЛ СТРЕЛАЊЕ НА НЕВИНИ ЛУЃЕ

Беа прилепчани, едниот беше од Макаловци, а другите не ги знаев. Биле писари во општината Бугари.
Молејќи ме, ми кажаа дека веќе некои други од општината и некои полицајци биле стрелани од претходницата на бригадата. Тогаш прашав:

– Кој наредил да се стрелаат, без судење?
– Јас наредив – рече Петар Брајовиќ, кој се најде во близината –Се што е непријателско и што работи со непријателот треба да биде уништено.

Повеќе на www.tatkovina.info

Слични Објави