|

Британското разузнавање: Русија произведува беспилотни летала дизајнирани од Иран

Британското Министерство за одбрана го фокусираше денешниот извештај за односите меѓу Русија и Иран.

„Меѓународната изолација ја принуди Русија да ги пренасочи своите надворешнополитички напори кон претходно помалку посакуваните партнерства со цел да добие дипломатска, економска и воена поддршка“, тврдејќи дека Русија сега произведува беспилотни летала дизајнирани од Иран во Русија под лиценца.

Се додава дека Иран неодамна тврдеше дека Русија во периодот од минатата до оваа година инвестирала 2,76 милијарди долари во Иран.

„Многу е веројатно дека економските врски ќе се продлабочат додека Русија се обидува да ги ублажи санкциите“, изјавија британските разузнавачи.Слични Објави