БУГАРИЈА ЌЕ ФИНАНСИРА ПРОЕКТИ ВО МАКЕДОНИЈА, КОСОВО, СРБИЈА, УКРАИНА И ДРУГИ ЗЕМЈИ

/

Владата на Бугарија одобри склучување договори за обезбедување финансиска помош за проекти во Македонија, Косово, Србија, Украина, Молдавија, Ерменија и Виетнам.

Финансирањето на проктите ќе биде со вкупна вредност од над 300 илјади евра.Парите ќе бидат искористени за зголемување квалитетот на образованието и гарантирањето пристап во услови на мултикултурна средина во државите партнери. Проектите ќе помогнат и за разработување мерки за зголемени капацитети на малите и средни претпријатија, помагање на демократски процеси и изградба на активно цивилно општество преку фокус на активности на млади лица.

Претходна статија

Е. ДИМИТРОВ: ЈА ЗАТВОРАМЕ ГРАНИЦАТА СО МАКЕДОНИЈА ЗА ИНДУСТРИСКИ ОТПАД

Следна статија

ВИЦЕ ЗАЕВ: НИТУ ЈАС НИТУ БИЛО КОЈ ЧЛЕН НА МОЕТО СЕМЕЈСТВО НЕ Е ВМЕШАН ВО „РЕКЕТ“

Најново од Вести