ХИРУРГ ОД КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА ПОЧИНА ОД КОВИД-19

Хирургот од кумановската болница, д-р Драган Тасевски почина од последиците на коронавирусот, пишуваат неговите колеги на социјалните мрежи.

loading...

„Од “неопасниот”вирус, јас би рекла од најнепредвидливиот вирус, вчера изгубивме колега од кумановската болница, хирургот Д-Р Драган Тасевски. Нека му е лесна земјата, а со свои 60 години не беше за во земја…Колку се е релативно, денес сме тука, утре не сме. Вирусот е дефинитивно руски рулет. Нека почива во мир, тажно, навистина тажно….веројатно јас како паталец поинаку го доживувам вирусот…“, напиша неговата колешка, анестиологот од кумановската болница, д-р Гордана Николиќ.loading...