ЗАЕВ : ДА ОДГОВОРИМЕ ЗАЕДНО

Вести Истакнато Македонија

Референдумот е одговорност на сите – професионално да одговориме на своите должности. Ова го потенциравме на средбата со претседателот на ДИК, Оливер Дерковски и членовите на Државата изборна комисија.

Ја нагласивме важноста од транспарентно работење на ДИК пред и на денот на претстојниот референдум. Граѓаните и политички субјекти да имаат верба во референдумскиот процес.