|

Бугарскиот Црвен крст (БЦК) предаде хуманитарна помош на медицинските установи во регионот Тараклија, Молдавија

Бугарскиот Црвен крст (БЦК) предаде хуманитарна помош на медицинските установи во регионот Тараклија, Молдавија, каде што населението е претежно бугарско. Според информациите на прес-службата на управата на Регионалниот совет во Тараклија, вчера камион од БЦК донел 200 нови комплети постелнина, перници и топли ќебиња во вредност од околу 12.000лева (6.000 евра).

Хуманитарната помош е истоварена во Регионалниот совет и ќе биде пренесена во болницата и здравствениот дом во градот Тараклија, здравствените домови во селата Ваља Пержеи, Кортен, Виноградовка и во градот Тврдица.

Донацијата е резултат на соработката на претседавачот со Регионалниот совет Иван Паслар со претставниците на БЦК, забележуваат од локалната самоуправа. Оттаму изразуваат „искрена благодарност до организацијата за укажаната помош“.Слични Објави