БУГАРСКИОТ КОНЗУЛ ВО БИТОЛА СО ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КРУШЕВО- ГРАДЕТЕ МОСТОВИ Г. ГРАДОНАЧАЛНИК НЕ ГИ РУШЕТЕ

//

Бугарскиот конзул во Битола, г. Димитар Иванов, се обрати преку отворено писмо до градоначалникот на Општина Крушево, Томе Христоски, заради негов обид да искористи фотографија на која се наоѓа конзулот Иванов, неговата сопруга и други службеници во конзулатот, со цел да дискредитира свој политчки ривал, алудирајќи дека истиот поставува цвеќиња за Р. Бугарија и прашувајќи го лаконски дали се откажал од македонското државјанство. Бугарскиот конзул г. Димитар Иванов, на висок дипломатски стил, му одговори на градоначалникот на Крушево изразувајќи ја својата загриженост за тоа како е можно еден вистински човечки однос да биде искористен за решавање на внатрешно-партиски проблеми и во нив на се вмешуваат Бугарите, Бугарија и бугарските симболи.
Конзулот Иванов вели уште во своето писмо дека во последно време забележува тенденција луѓе што се на функции да ја искористуваат секоја можност да навредуваат и да ги заплашуваат Бугарите.
Целото писмо на конзулот Иванов можете да го прочитате тука:

Објавата на градоначалникот на Крушево:
Претходна статија

(ВИДЕО) ТЕПАЧКА ВО ОХРИД!

Следна статија

ПРЕГАЗЕН ПЕШАК КАЈ ВЕЛЕШТА, ПОЧИНАЛ НА ПАТ КОН БОЛНИЦА

Најново од Вести