|

Часот на планетата Земја ќе се одбележи во над 190 земји

Денеска ќе биде одбележан часот на планетата Земја со гаснење на светилките во траење од еден час. Милиони луѓе ширум светот во исто време симболично во своите домови ќе го исклучат осветлувањето во знак на солидарност за планетата.

Светилките ќе бидат изгаснати во периодот од 20:30 до 21:30 часот по средноевропско време.

Часот на планетата Земја е најголемата и мајмасовната светска еколошка акција, која секоја година обединува милиони луѓе ширум светот.

Слични Објави