ДА ГО ПРАТИМЕ ШИНДРЕ ВО УКРАИНА, ВРХОВНАТА РАДА ИЗГЛАСА ЗАКОН ЗА ХЕМИСКА КАСТРАЦИЈА ЗА ПЕДОФИЛИ

Врховната Рада на Украина изгласа закон според кој во земјата ќе се врши принудна хемиска кастрација на педофили. Законот предвидува и создавање на отворен регистар на лица осудени за криминални дела од сексуален карактер извршени врз малолетни лица.

Ќе одговараат лица под 18 г. и над 65 г. Се зголемуваат и затворските казни за педофилија од 12 на 15 години. По ослободувањето осудените за педофилија ќе бидат под постојан надзор од страна на полицијата.