| |

ДЕМАНТОТ ПРИСТИГНА СТИПЕНДИЈА ЗА ДИМИТРОВА ИМА И ТОА ПО ЗАКОНСКА ПОСТАПКА

Повеќе портали објавија вест дека Владата на итна седница на штотуку формирана комисија во Минситерството за образование одлучила Јана Димитрова, ќерка на министерот за надворешни работи Никола Димитров, да добие стипендија од 40.000 долари за додипломски студии во Холандија, оттаму до ЈанакиЗнае пристигна демант, во кој е наведено дека се се одвивало по законска постапка и пропишани стандарди.

Доделувањето на стипендии во 2017 година, се одвиваше во законската постапка и врз основа на пропишани критериуми. Условите кои требаше да ги исполни секој кандидат беа јасни, прецизни и правно уредени, пишува во демантот.

Секој кандидат кој ги исполнуваше условите за доделување стипендија за студирање на најдобро рангираните 100 универзитети беше стипендиран. (ЦЕЛИОТ НАПИС )

Слични Објави