|

Денес почнува собраниската седница за избор на нова Влада

Собраниската седница за избор на новата Влада почнува денес во 11 часот, а треба да заврши најдоцна до недела на полноќ.

Мандатарот, Христијан Мицкоски, претходно неделава го достави предлогот за состав на владата и програмата за нејзината работа. Тој денес ќе треба да ја образложи програмата и предлогот, по што почнува расправата во Собранието.

Владата се избира со поддршка на мнозинството од вкупниот број пратеници. Потоа, претседателот на Собранието го известува претседателот на државата за изборот на Владата.



Слични Објави