|

ДИК со први проекции за бројот на пратеници: ВМРО-ДПМНЕ 59, СДСМ 19, ДУИ 18

Државната изборна комисија ги објави првите проекции за бројот на пратенички мандати – ВМРО-ДПМНЕ има 59 пратеници, а зад нив е СДСМ до 19.

ТретА по бројот на пратеници е ДУИ со 18 мандати.

Коалицијата Влен има 13 пратенички мандати, Левица 6 и ЗНАМ 5 мандати.

(Обновено)

Слични Објави