ДО 2024 ГРАЃАНИТЕ ЌЕ МОРААТ ДА ГИ СМЕНАТ ДОКУМЕНТИТЕ НА КОИ ПИШУВА „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

//

Изработката на новите лични документи кои ќе бидат со името Република Северна Македонија ќе започне од септември 2020 година, велат од МВР. Во меѓувреме се издаваат лични документи со името „Република Македонија“, кои ќе мора да се сменат до почетокот на 2024 пренесува Радио Слободна Европа.

Пасоши и други лични документи со новото име „Република Северна Македонија“, граѓаните ќе може да извадат дури од септември, велат од МВР.Претходна статија

НАЈЛАДНО ВО ЛАЗАРОПОЛЕ, НАЈМНОГУ СНЕГ ВО МАВРОВО

Следна статија

ТУРЦИЈА ЌЕ ВОЗВРАТИ СИЛНО НА СЕКОЈ НАПАД ВРЗ НЕЈЗИНИТЕ ТРУПИ ВО СИРИЈА

Најново од Вести